NIGHT ON EARTH

GRATIS FOR STUDENTER I ÅPNINGSUKA!

Det er sent på natt i fem av verdens storbyer, fem taxisjåfører er på jobb. Night on Earth tar oss med på fem helt forskjellige taxiturer som foregår samtidig rundt på kloden. I Los Angeles, New York, Paris, Roma og Helsinki forvandles drosjekupéen til kulisser for et kammerspill fra 90-tallet. Med kun et bakspeil å kommunisere gjennom, er det dialogen mellom taxisjåfør og passasjer som danner selve rammen for handlingen.

På litt over to timer klarer Jarmusch å ta opp store temaer som kultur- og verdikonflikter, livsanskuelse, krangler om hvem som har hatt de verste livstragediene og seksuallivet til unge gutter på landsbygda. Night on Earth er nok den mest folkelige av Jarmusch sine filmer. En morsom og blå film med et fantastisk karakter-galleri, og et klassisk soundtrack av Tom Waits. Winona Ryder, Gena Rowlands, Roberto Benigni og Armin Mueller-Stahl i uforglemmelige roller.

Tom Waits’ music helps to establish this mood of cities that have been emptied of the waking. It’s as if the minds of these night people are affected by all of the dreams and nightmares that surround them. – Roger Ebert

FILMFAKTA
Regi: Jim Jarmusch, Fr./UK/Tys./USA/Jap. 1991.
Med: Winona Ryder, Gena Rowlands, Roberto Benigni, Isaach De Bankolé.
129 min. Eng/fra/finsk/ita/tysk tale, engelsk tekst. Format: Digital film.
IMDb: NIGHT ON EARTH