ONDT BLOD I VESTEN

Poetisk spaghettiwestern i storslått cinemascope format. Nyrestaurert digital versjon som vises i den store salen på Aladdin. Dette blir mektig!

Charles Bronson med sitt uforglemmelige harmonica, Henry Fonda i en ukarakteristisk rolle som kaldblodig morder og Claudia Cardinale som skjønnheten alle mennene kretser rundt. Alle kommer til byen Sweetwater, hvor lovløsheten råder. Hjerter vil banke og blod vil renne!

OBS: Spesialimport fra utlandet – kanskje eneste mulighet noensinne til å se denne restaurerte utgaven. Vises på alle Cinematekene samtidig!

Ondt blod i vesten er første del i Sergio Leones trilogi om mytiske epoker i amerikansk historie. Fulgt av A Fistful of Dynamite (1971) og Ondt blod i Amerika (1984), omhandler filmene henholdsvis industrialiseringen av Amerika, den meksikanske revolusjonen, og 1920-tallets organiserte kriminalitet. Som trilogiens tematiske og produksjonsmessige omfang tilsier, orkestrerer Leone et storslått epos, og det med et filmatisk blikk og en elegant koreografi som vi sjelden har vært vitne til innen westernsjangeren.

Enestående musikk av Ennio Moricone (gåsehud)

Smakebit:
[youtube_sc url= https://www.youtube.com/watch?v=8XkHsinz7oU&w=500]

ENKEL BAR for anledningen!

FILMFAKTA
USA/Italia, 1968
Regi: Sergio Leone
Med: Henry Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale
Engelsk tale, utekstet. 175 min. Format: Digital kinofilm (nyrestaurert)
IMDb: ONDT BLOD I VESTEN