OUTSIDERBANDEN – restaurert

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kasse uten kontanter (kun kortterminal). Vi oppfordrer til billettkjøp på nett, for de som kan det

Det er ikke tilfeldig at Tarantino har oppkalt sitt produksjonsselskap A Band Apart etter Outsiderbandens originaltittel. Filmskaper Jean-Luc Godard overrasket publikum og kritikere med denne forførende og friske røverhistorien i 1964. Et underholdende trekantdrama med krimplott, som har inspirert svært mange regissører i ettertiden, som Quentin Tarantino og Hal Hartley. Den berømte dansescenen her har også vært inspirasjonskilde for dansen mellom Uma Thurman og John Travolta in Pulp Fiction (1994).

Kompisene Arthur og Franz er to selvopptatte unge typer som vil leke gangstere. De mimer Billy The Kids død, løper ned korridorene i Louvre, imiterer dansetrinn og tropper halvhjertet opp på kurs for å prøve å lære seg engelsk. Her møter de den vakre Odile, som tilbyr dem en ekte kriminell handling for å bli akseptert som deres venn: De kan stjele hennes tantes penger. De tre amatørene tar seg inn i tantens store hus, med en slags komisk og romantisk distanse til ugjerningen.

Blends a love of semi-trashy pop entertainment with a love of poetry, art and high moral seriousness.
– Chicago Tribune

FILMFAKTA
Regi: Jean-Luc Godard, Frankrike 1964
Originaltittel: Bande à part
Med: Anna Karina, Claude Brasseur, Sami Frey.
95 min. Fransk tale, engelsk tekst. Format: Digital film

IMDb: OUTSIDERBANDEN