PETER & ULVEN + SNØMANNEN

Velkommen til en visning for store og små! På grunn av litt dramatikk i første film er det 7 årsgrense. Begge filmer er cirka en halvtime lange. Det blir en kort pause i mellom filmene (15 min).

PETER & ULVEN
Peter bor sammen med sin strenge bestefar, med høye gjerder på alle kanter mot den skumle skogen. Han får ikke lov til å gå utenfor, for der er den farlige ulven. En vårdag er Peter sammen med vennene sine – en fugl, en katt og en vimsete liten and – og nå kan han ikke dy seg. Peter lurer seg utenfor gjerdet og dagen forvandler seg til et spennende eventyr.

Historien om Peter & ulven er opprinnelig et folkekjært klassisk verk fra 1936 av den russiske komponisten Sergei Prokofiev. Her skildres en magisk verden hvor Peter finner mot til å trosse sin frykt for det skumle og ukjente. Prokofievs høyt verdsatte fortelling har gledet generasjoner med sin mystikk, spenning og humor.

SNØMANNEN
Om natten faller snøen tykt, og tidlig neste morgen, på selveste julaften, lager en liten gutt en snømann. Om kvelden er gutten så oppspilt at han ikke får sove, så han sniker seg ut for å se på snømannen sin. Ved midnatt våkner snømannen til liv …

Raymond Briggs sjarmerende barnebok (1978) ble en stor suksess som tegnefilm i 1982. Mange nordmenn har også et kjært forhold til den, da NRK i mange år sendte filmen som fast innslag i romjulen. Sangen fra filmen, Walking in the air, gir for mange den ultimate julefølelsen. Filmen vant Bafta og ble nominert til Oscar for beste animerte kortfilm.