PREMIERE PÅ 3 NYE KORTFILMER!

GRATIS INNGANG | Åpent 17.00 | Film fra 18.00

Velkommen til premiere på 3 nye kortfilmer, laget av noen fantastiske filmskapere fra Sørlandet! Even Hafnor, Lisa Brooke Hansen, Liv Mari Mortensen og Rikke Gregersen – alle har fått gjeve priser / nominasjoner utenlands. Gratis inngang!

PROGRAM
17.00 Baren åpner
18.00 FUN FACTORY (12 min) + samtale
VISIBLE (15 min) + samtale
19.10 Pause 20 minutter m. fingermat & bar
19.30 DOG EAT DOG (25 min) + samtale
20.15 Chilling i foajeen / Bar

FUN FACTORY
På en lørdag i et norsk lekeland blir et par vitne til en baconchips-krangel mellom to mødre og stedets daglige leder. Paret diskuterer om de burde blande seg, og går tilslutt inn for å løse krangelen de er vitne til. Men situasjonen bringer deres egne uforløste konflikter til overflaten. Filmen vant nettopp Storyteller Award på Odense International Film Festival 2019.

Regi: Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen, Norge/Tyskland 2019
Produsent: Ape&Bjørn v/Verona Meier
Lengde: 12 min

VISIBLE
Hvor langt vil man gå for å realisere seg selv og bli sett? Astrid er fotograf og finner sitt perfekte motiv, da hun kommer over den unge transaktivisten Jo på YouTube. Jo drømmer om å bli et navn i sosiale medier, og blir med på fotosession. Men samarbeidet blir problematisk når fotografens behov for selvrealisering kommer i konflikt med Jos grenser. Filmen hadde nylig internasjonal premiere på Encounters Film Festival 2019, som er Storbritannias ledende kortfilmfestival.

Regi: Liv Mari Mortensen, Norge 2019
Produsent: Them Girls v/Stine Blichfeldt
Lengde: 15 min

DOG EAT DOG
Silje har bestemt seg for å gjøre det slutt med kjæresten sin, men så finner hun ham plutselig i et halvhjertet forsøk på å henge seg. Av hensyn til situasjonen blir hun hos ham, og de bestemmer seg for å dra på hyttetur med venner, som om ingenting har skjedd. Filmen har vunnet to av verdens gjeveste kortfilmpriser: BAFTA Student Film Award og Student-OSCAR (Student Academy Awards 2019).

Regi: Rikke Gregersen, Norge 2018
Produsent: Rebekka Rognøy
Lengde: 25 min

***
GRATIS INNGANG – ALLE VELKOMMEN!
Arrangementet er et samarbeid mellom Sørnorsk Filmsenter og Cinemateket.