Filminfo

1. april 2014 kl. 18:00

PULP FICTION - ønskereprise!

Regi: Quentin Tarantino, USA 1994

Det var stinn brakke på Pulp Fiction i februar, og samtidig var det mange blodfans som gikk glipp av den fordi datoen ikke passet. Ny sjanse nå!

PULP FICTION var som kjent 90-tallets store kultklassiker. En intrikat og voldelig suppe av sammenfall og vittige uhell. Med et filmmanus uten sidestykke og utallige uforglemmelige dialoger.

Pulp Fiction forteller tre parallelle historier. Nøkkelpersonene er Vincent (Travolta), Butch (Willis) og Mia (Thurman). Gangsteren Marcellus Wallace har alle tre i sin makt. Mia er gift med ham, Vincent er ansatt hos ham som leiemorder og bokseren Butch har inngått en deal om å tape en kamp for ham. Alle disse maktstrukturene ryker i løpet av filmen.

Tarantinos filmer er intrikate og overfylt av popkulturelle referanser. Den svært sitérbare dialogen om alt og ingenting er også med på å gjøre filmene hans uvanlig egnet for mange gjensyn. Pulp Fiction vant Gullpalmen i Cannes, fikk Oscar for beste originalmanus og blir i dag regnet som en udiskutabel moderne klassiker.

FILMFAKTA
USA, 1994. Regi: Quentin Tarantino
Med: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Bruce Willis. Engelsk tale, norsk tekst, 154 min.
Format: 35mm analog film
IMDb-info: PULP FICTION