REQUIEM FOR THE AMERICAN DREAM – premiere

Helt ny dokumentar om den intellektuelle rebellen Noam Chomsky. Visningen er i samarbeid med Sosiologforeningen, og det blir et kort foredrag før film v/ professor Michael Schulte (UiA).

Samfunnskritikeren Noam Chomsky er beskrevet som “the most important intellectual alive” av The New York Times. Han er opptatt av hvordan den enorme rikdommen hos noen få utvalgte går kraftig ut over enkeltmennesker og tilstanden på hele jorda. Gjennom intervjuer filmet over fire år, peker Chomsky på prinsippene som har brakt oss til denne tilstanden av “historisk enestående ulikhet”. Gjennom et halvt århundre har de rikeste blitt favorisert i politikken på bekostning av flertallet, med katastrofale konsekvenser som mange ikke ser rekkevidden av. Filmen er en kraftig påminnelse om det som kan bli en tragisk arv for kommende generasjoner, hvis man ikke endrer verdisyn og retning i politikken.

NOAM CHOMSKY
Avram Noam Chomsky (f. 1928) er en amerikansk forfatter, filosof og politisk aktivist. Han er professor i lingvistikk ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), der har han vært ansatt siden 1955. Chomsky har skrevet og forelest innen emner som lingvistikk, filosofi og politikk. Chomsky har vært en av de mest fremtredende samfunnskritikere i amerikansk politikk helt siden Vietnamkrigen. Han er svært kritisk til den såkalte neoliberalismen, samt USAs intervensjoner og krigføring.

SOSIOLOGIFILM M/ FOREDRAG
Denne visningen er i samarbeid med Sosiologforeningen i Kristiansand, som inviterer til et kort foredrag i forkant av filmen. Før filmen blir det et lite foredrag ved Michael Schulte, som er professor i språkvitenskap ved UiA. Schulte er språkforsker på internasjonalt nivå, og fikk Fritjof Nansens pris for fremragende forskning i 2014.

Inngang: 60,-
Åpent fra kl 17.30. Gratis kaffe og te.

FILMFAKTA
Regi: Peter D. Hutchison, Kelly Nyks og J.P. Scott, USA 2015.
Dokumentar. 73 min. DVD.