ROLLING STONES 60

Kristiansand Platemesse og Cinemateket feirer Rolling Stones 60 år! Det blir masse vinyl i Blå Sal, vi får besøk av de rocka herrene Yan Friis og Tom Kristensen som skal snakke om sin nye Stones-bok, og vi kjører TO konsertfilmer!

PROGRAM – lørdag 14. mai:
Kl. 11.00 – 15.00: Kristiansand Platemesse, Blå Sal + Baren åpner
Kl. 16.00 Yan Friis og Tom Kristensen – bokprat
Kl. 18.00 Film: Charlie Is My Darling
Kl. 19.30 Film: Let’s Spend The Night Together

BILLETT kr. 150,- for bokprat & to filmer! (billetter i salg fra 4. feb kl. 13.00)
Platemessa er gratis, bortsett fra platene 🙂

PLATEMESSE
Blå sal fylles opp med plater i alle sjangere og formater, med hovedvekt på vinyl. Her finnes alt fra rådyre samleobjekter til rimelige varp. Kom og treff likesinnede og mange hyggelige selgere. Gratis inngang.

BOKPRAT
Forfatterne Yan Friis & Tom Kristensen jobber med et praktverk av en bok som planlegges utgitt høsten 2022: Da verden besøkte Norge – Rolling Stones 1963-1982, heter den. Vi er så heldige å få besøk av karene, som vil avsløre en del av innholdet i boka. Kveldens vert: Roy Søbstad. Initiativ: Kåre Ørnevik. Mulighet for forhåndsbestilling av bok, og en prat med forfatterne.

FILM 1 – CHARLIE IS MY DARLING
(Regi: Peter Whitehead, UK 1966. Konsertfilm. 65 min. Engelsk tale. Format: Digital film. IMDb-info)
Det var Rolling Stones manager Andrew Loog Oldham som filmet bandet på sin turne i Irland i 1965, og dette resulterte i en 35 minutters film som ble vist på Mannheim Film Festival i oktober 1966. Deretter gikk den i glemmeboka, inntil den ble plukket frem igjen i 2010. Michael Gochanour brukte to år på restaurering, og den ble ferdig til Stones’ 50 års jubileum i 2012. Den ble nesten dobbelt så lang, med sine 65 minutter. Benytt sjansen til å se et band helt i starten av sin karriere, før de ble superstjerner. Nyrestaurert film i storsalen, og åpen bar under filmen.

FILM 2 – LET’S SPEND THE NIGHT TOGETHER
(Regi: Hal Ashby, USA 1982. Konsertfilm. 95 min. Engelsk tale. Format: Analog film. IMDb-info)
Mange vil nok huske at Fønix kino satte denne opp da den kom i 83. Det var en ellevill stemning i storsalen denne kvelden. Det håper vi å gjenskape, når vi nå har fått tak i de originale filmrullene fra 1983. Filmen viser Rolling Stones i storform på sin turne i Nord Amerika i 1981. Kjøp deg noe godt å drikke i baren og len deg tilbake i stolen og nyt klassikere på rekke og rad på stort lerret, med fet lyd. Bar under filmen.

BAR HELE VEIEN
Det blir bar, taffel og god stemning i foajéen på Aladdin kl. 11.00 – 02.00, så lenge det er folk. Drikke kan selvsagt tas med inn på konsert! Det vil si Stones-konsertene på stort lerret. Baren er åpen under platemessa og filmene.

If this is what you want, that’s what you get…. Sees!