SHERLOCK JR – med livemusikk

Ett av vårens store høydepunkter! Vi gjentar suksessen fra 2014, hvor det var stappfull sal og magisk stemning. Ny sjanse til å oppleve Buster Keatons ville stunts med akustisk livemusikk av Hot Swing DeVille. Filmen vises på analog film som i gamle dager.

Åpen bar og billettsalg fra kl 17.00
Billetter kan holdes av på: post@krscinematek.kinsta.cloud

I Sherlock Jr. møter vi Buster Keaton som vimsete kinomaskinist som ikke er helt på rett hylle. Hans egentlige drøm er å bli detektiv. Han er også villt forelsket i en vakker ung kvinne i billettluken, men har selvfølgelig en sleip rival.

Vår helt får plutselig skylden for å ha stjålet lommeuret til pikens far, etter at den sleipe rivalen har vært på ferde. Forvist fra jentas hjem og liv, tusler han tilbake til maskinrommet på kinoen. Her sovner han og drømmene hans blander seg med filmen han viser i en fantastisk sekvens. I drømmen må han bruke all sin kløkt som detektiv for å avsløre tyven og vinne tilbake jenta. Da gjenstår det bare å se om drøm og virkelighet kan forenes.

MUSIKK AV HOT SWING DE VILLE
Forrige visning av Sherlock Jr med akustisk livemusikk i 2014, er blitt nevnt mange ganger senere som noe av det mest magiske som har skjedd på Cinemateket. Vi er veldig glade for at Hot Swing DeVille er med oss igjen. Garantert god stemning!

Hot Swing DeVille består av Michael S.Krumins (gitar), Sebastian Gruchot (fiolin) og Audun Ramo (kontrabass) og Arild Nyborg (perkusjon). Hot Swing DeVille gir deg musikk i tradisjonen etter sigøyneren og jazzlegenden Django Reinhardt. I dette filmprosjektet fusjonerer bandet musikken med en annen legende, Buster Keaton. Bandet har arrangert og komponert musikken til filmen denne kvelden.

FILMFAKTA
USA, 1924. Regi: Buster Keaton
Med: Buster Keaton, Kathryn McGuire, Ward Crane
45 min. Stumfilm m/ livemusikk, shv. Analog film.
Arrangementet var også høsten 2014. Ny sjanse nå!
Se programhefte.
IMDb-info: SHERLOCK JR