SHOOTING OURSELVES

En rystende dokumentar om våpenindustrien, laget av Christine Cynn, som også var medregissør på den Oscar-nominerte filmen The Act of Killing (2012).

I en lagerbygning i Berlin har teaterkompaniet Rimini Protokoll rekonstruert 13 ulike rom fra forskjellige steder i verden. I hvert rom befinner det seg et menneske, som har en historie preget av voldelig konflikt. Installasjonen bærer navnet Situation Rooms, og er et fysisk multiplayerspill hvor deltakerne utforsker tragiske fortellinger med forbindelse til våpenindustrien. Gå inn en dør, og du er i en gatedemonstrasjon i Homs i Syria. Neste dør fører deg til et kontoravlukke i San Diego der en droneoperatør slipper en bombe på landsbyboere i Pakistan. Gå forbi den russiske ingeniøren i den iranske atomlaben, snu deg til venstre, og du får se den ni år gamle gutten som blir kidnappet fra klasserommet i Kongo for å bli barnesoldat. Denne gutten er nå 28 år.

MØTE MED BARNESOLDATEN / REGISSØRENE
Filmvisningen inkluderer et møte med den tidligere barnesoldaten Yaoundé Mulamba Nkitia som er med i teaterstykket og filmen. Det blir også en Q&A og debatt med regissørene Daniel Wetzel og Helgard Haug fra Rimini Protokoll.

[youtube_sc url=»https://www.youtube.com/watch?v=ofvL4YQuJpc»]

FILMFAKTA
Regi: Christine Cynn, Norge/Danmark/Tyskland 2016.
Engelsk, tysk, fransk, arabisk, Engelsk tekst. 88 min. Format: Digital kinofilm.
IMDb: SHOOTING OURSELVES