SIMPLE MEN

Absurd og vittig hverdagstristesse fra indieregissør Hal Hartley.

To brødre gjenforenes og drar på leting etter sin far som har rømt fra et sykehus. Den anarkistiske faren holder seg i skjul for myndighetene fordi han muligens har gjort noe ulovlig. På veien havner brødrene hos en kvinne som driver en kafé. Den er stengt for sesongen, men brødrene får bo der. Brødrene har lite til felles og har ulike motiver for turen de har lagt ut på. Kvinnene de møter er uforutsigbare. Tilværelsen er merkelig. Eksistensiell forvirring hersker.

Indieregissøren Hal Hartley rendyrker sin helt spesielle miks av realisme og surrealisme. Dialogen er stilisert og består av samtaler som egentlig ikke er mulige, men som faller helt naturlig i Hartleys nøye planlagte filmvirkelighet. Det ligger mye humor og samfunnskritikk i det ironiske alvoret. Hal Hartley har sin egen stil, som man enten elsker eller ikke kan fordra, og har du en absurd humor bør du absolutt sjekke det ut.

TRAILER

FILMFAKTA
Regi og manus: Hal Hartley, USA 1992. Med: Robert Burke, William Sage, Elina Lowensohn, Karen Sillas, Martin Donovan. 105 min. Eng tale, norsk tekst. Analog film.