SKJULT

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

Daniel Auteuil spiller en kultivert programleder for et bokmagasin på fransk fjernsyn. Hans kone, spilt av Juliette Binoche, er forlagsredaktør. En dag får de en videokassett i posten. Noen filmer dem i det skjulte utenfor den smakfulle boligen i Paris. Videoene blir flere og mer makabre og personlige. Familien forsøker å holde fasaden, men den ukjente avsenderen går dem på nervene og får frem skjulte sider ved familieidyllen. Langsomt kveles tilliten, og uro og paranoia sprer seg.

Skjult handler om fortrengning, overvåking, sannhet og skyld. Den blir ofte beskrevet som Hanekes mest tilgjengelige film, og fikk stor internasjonal anerkjennelse. I Cannes fikk den både kritikerprisen og regiprisen. Filmen har et stille og urovekkende lynne, noe som er ett av Hanekes varemerker. Mange har dratt paraleller til Hichcock og spesielt filmen Rear Window (1954).

INNLEDNING v/ CHRISTOPH KALTER, en tysk historiker fra Berlin som nå jobber som førsteamanuensis på UiA. Han er veldig glad i film, og vil trekke noen historiske linjer til handlingen i Skjult (5-10 min, på norsk).

FILMFAKTA
Regi: Michael Haneke, Frankrike 2005.
Med: Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Maurice Bénichou, Annie Girardot.
117 min. Fransk tale, norsk tekst. Format: 35mm analog film.
Imdb: SKJULT

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)