Some Like it Hot

Forviklinger med Marilyn i verdens morsomste film. Med referanse til filmens berømte sluttreplikk er det blitt sagt: Ingen er perfekt, bortsett fra Billy Wilder i toppform. Dette høres kanskje litt flåsete ut, men det er fullt forståelig. I Billy Wilders beste filmer sitter man nemlig med den utrolig sjeldne følelsen av at alt klaffer. Og Some Like It Hot er hans mesterstykke i komediesjangeren.

Filmen er en overdådig, vilter og hysterisk bra komedie om Joe (Tony Curtis) og Jerry (Jack Lemmon), to arbeidsløse musikere som tilfeldigvis blir vitne til “St. Valentines-massakren” i Chicago på 1920-tallet, hvor de ser gangsterkongen Spats Colombo rydder Toothpick Charlie av veien. En farlig ting å være vitne til, og Joe og Jerry innser at de må gå i dekning. Dette gjør de ved å kle seg i drag og bli med i et kvinnelig band. Men problemene deres er langt fra over. Gangsterne er ikke langt unna og vokalisten i bandet, Sugar Cane (Monroe), er farlig sexy…  ”I wanne be loved by you…”.

Billy Wilder laget filmer i ulike sjangre, og behersket dem alle. Filmer som Double Indemnity, Sunset Boulevard, Sabrina, The Seven Year Itch og Some Like it Hot er ikke bare blant de beste filmene i sine respektive sjangre – de er blant de beste filmene Hollywood har produsert overhodet.

 

Originaltittel: Some like it hot
Land: USA
År: 1959
Med: Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis, Joe E. Brown, George Raft, Pat O’Brien
Lengde: 121 min.
Tale: Engelsk
Tekst: Uten