SPELLBOUND

Romantisk Hitchcock-thriller med Ingrid Bergman som psykoanalytiker. Salvador Dali har spesialdesignet en fantastisk drømmesekvens i filmen. 

Den berømte psykiateren Dr. Edwards (Gregory Peck) ansettes som ny direktør for mentalsykehuset Green Manors, hvor den dyktige, litt strenge Dr. Constance Petersen (Ingrid Bergman) jobber. De to forelsker seg, men det tar ikke lang tid før Constance innser at ikke alt er som det bør være. Kanskje er ikke Dr. Edwards den han virker som han er? Og kanskje sitter han på nøkkelen til å løse et mordmysterium?

Spellbound bærer preg av Alfred Hitchcocks sterke fascinasjon for psykoanalysen. Samtidig har den alt man kan ønske seg av en klassisk spenningsfilm. Hitchcock har til og med fått Salvador Dalì med på laget for å skape den rette uhyggen.

INGRID BERGMAN
Dette er én av to filmer med Ingrid Bergman i høst! (Casablanca 3. september). Artikkel om Ingrid Bergman

ALFRED HITCHCOCK
Hitchcock var kongen av thriller og spenningsfilm på 40-60-tallet. Han laget underholdningsfilmer for et stort publikum, og det var først i senere tid at filmanalytikere ble opphengt i det kunstneriske ved ham. Filmene var enkle og uintellektuelle, men han arbeidet intellektuelt og la enorm vekt på det visuelle uttrykket. Som her i Spellbound, hvor han også fikk hjelp av Salvador Dali sin livlige fantasi.

FILMFAKTA
Regi: Alfred Hitchcock, USA 1945
Med: Ingrid Bergman, Gregory Peck, Jean Acker, Rhonda Fleming.
111 min. Engelsk tale, norsk tekst. Analog film.