STRANGERS ON A TRAIN

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

Smittevern : Landet har åpnet, og smittervernet er trappet ned. Men vi har antibac, og prøver så langt det er mulig å vise film i storsalen, slik at det fortsatt er god plass mellom folk.

Hitchcocks elegante thriller om to strøkne herrer som møtes tilfeldig på toget. De tiltrekkes av hverandres mørke tanker og planlegger å “utveksle” drap. Men en fatal misforståelse inntreffer. Her ser vi Hitchcocks sans for diabolske plot, men også kraften fra Patricia Highsmiths roman og det gode manuset av Raymond Chandler. Som i Hitchcocks beste filmer er premisset absurd, men akkurat innenfor troverdighetens grenser. Hitchcock vever sammen et nett av terror som sakte kveler vår mann, den utsøkte og utspekulerte tennisspilleren Guy Haines.

Stranger On a Train treffer som et skudd. Til tross for et grotesk moralsk dilemma som legger premisset for historien, er det en letthet og en fortellerglede her, som gjør det hele både bisart og spennende, komisk og uhyggelig. Det er ingen andre enn Hitchcock som lager film slik.

FILMFAKTA
Regi: Alfred Hitchcock, USA 1951
Med: Farley Granger, Ruth Roman, Robert Walker, Leo G. Carroll, Patricia Hitchcock.
101 min. Engelsk og fransk tale, norsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: STRANGERS ON A TRAIN

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)