Stumfilmkonsert – Aelita / Ugress

Stumfilmkonsert! Sovjets første science fiction film til ny livemusikk av Ugress. OBS – NY TID: Arrangementet begynner kl 21.00 (ikke 18.00)

Gisle Martens Meyer/Ugress er komponist og musiker. Hans stemningsskapende cinematiske sci fi-electronica er blant annet å høre i filmen “Pushwagner”. Meyer har har samplet toner og fragmenter fra en rekke gamle russiske komponister  og science fiction filmer, og bygget dette sammen til et organisk uttrykk som også har rikelig  rom  for  improvisasjon.

I filmen blir vi med til planeten Mars, der Aelita er herskeren over en futuristisk, totalitær stat, der arbeiderklassen fryses ned i store kjølelagre når de ikke trengs. Se filmen som inspirerte Fritz Lang i arbeidet med Metropolis, akkompagnert av Ugress’ suggererende sfi fi-electronica.

Protazanov hadde regissert over 80 filmer da han laget Aelita. Filmen fikk begrenset distribusjon på grunn av den politiske sensuren i resten av Europa. Filmen er en blanding av såpeopera, politisk drama, romantisk komedie, farse og science fiction. Alt i alt er Aelita en imponerende oppvisning av en tidlig visjon av livet på andre planeter.

Stumfilmkonserten er et samarbeid mellom
Imperiet, Barnefilmfestivalen og Cinemateket, og vil arrangeres under Barnefilmfestivalen.

Filmfakta: Sovjet, 1924 – Regi Jakov Protazanov
Med: Julija Solnceva, Nicolaj Ceretelij, Nikolaj P. Batalov, V.G. Orlova
Stumfilm, engelske mellomtekster, 1 t 40 min
Aldersgrense: 11 år

Inngang:
OBS: Egne priser for dette arrangementet!

Inngang: 150,- / 100,- for medlemmer av Cinemateket
Forsalg på internett og i billettluken på Fønix kino. Det er også muligheter for å kjøpe billetter på Aladdin 30 min. før arrangementet.