TAKEN BY STORM – the art of Storm Thorgerson and Hypgnosis

En helt unik filmpremiere! Dette er filmen som fansen har ventet på siden 2011. DVD’en er enda ikke  sluppet, men vi har klart å få tak i en «screening copy» fra regissøren selv! Filmen er vist i bl.a. MOMA i New York og på SXSW i Austin – nå eksklusiv premiere i Kristiansand.

Storm Thorgerson er mannen bak mange av de mest legendariske platecover verden har sett. Selv om ikke navnet skulle si deg noe, har du helt sikkert sett arbeidene hans. Det var hans designfirma Hipgnosis som på 70- og 80-tallet skapte de mest ikoniske albumomslagene til Pink Floyd (“Dark Side of the Moon”), Led Zeppelin (“Houses of the Holy”), The Rolling Stones (“Goats Head Soup”), Paul McCartney and Wings (“Venus and Mars”), Black Sabbath (“Never Say Die”) og Peter Gabriel (de tre første soloalbumene). I nyere tid har de jobbet med artister som Muse, The Mars Volta og Audioslave.

Dokumentaren gir et grundig innblikk i Thorgersons karriere og arbeidsmetoder, og byr på intervjuer med størrelser som Peter Gabriel, Robert Plant, David Gilmour, Nick Mason og Alan Parsons. Filmen har vært “ventet på” av fansen helt siden den ble laget i 2011. Det er først nå i okt-ober 2015 at den har blitt tilgjengelig for publikum – og vi er stolte av  å kunne ha premiere i Kristiansand, med spesialtillatelse fra regissøren selv.

Visningen er i smarbeid med SØRF / Sørveiv 2015.
[Bildet: Fra Pink Floyd’s album A Momentary Lapse of reason]

FILMFAKTA
Regi: Roddy Bogawa, USA, Storbritannia 2011
Med: Robert Plant, David Gilmour, Nick Mason, Alan Parsons Rob Dickinson, Peter Gabriel. 95 min. Engelsk tale. Dvd.