THANK GOD IT’S FRIDAY – premiere (+ kortfilm)

Tankevekkende dokumentar og kortfilm som gir innblikk i palestinernes situasjon fra innsiden. Dokumentaren er vist én gang i Oslo, men er ikke i vanlig kinodistribusjon. Unik sjanse til å få den med seg i Kristiansand.

Palestinere og israelere bor bare et steinkast unna hverandre ved landsbyen Nabi Saleh på Vestbredden. De lever i konstant konflikt fordi israelske myndigheter konfiskerer stadig mere land. Hver fredag protesterer palestinske voksne og barn, og kommer i farlig kamp med militæret. Den israelske bosetningen like ved kan høre og se kampene, men vil helst bare ha ro og fred, bade i det offentlige bassenget og forberede sabbat.

Dokumentaren tar for seg konflikten fra begge sider og både palestinere og israelere snakker ut. Regissør Beddegenoodts har en unik evne til å få mennesker til å reflektere rundt livene sine og den absurde situasjonen de befinner seg i. Samtidig ønsker han å bidra til forandring. Filmen er fra opptakten til den store krigen som er nå, mellom Palestina og Israel.

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Jan Beddegenoodts, Belgia / Palestina / Israel 2013.
55 min. (+ forfilm 19 min). Engelsk tekst.
IMDb: THANK GOD IT’S FRIDAY

Forfilm:
ThoughIKnowtheRiverisDry_Still2 kontr okok300

THOUGH I KNOW THE RIVER IS DRY
En mann vender tilbake til sitt hjemland Palestina etter et opphold i Amerika. Det er for sent, hjemmet er i ruiner og familiemedlemmer er tapt. Han vandrer rundt mens gode minner og slemme tanker strømmer på.

FILMFAKTA:
Regi: Omar Robert Hamilton, Palestina / Egypt / Storbritannia / Qatar 2013.  Med: Kais Nashif. 19 min. Engelsk tekst.
IMDb: THOUGH I KNOW THE RIVER IS DRY