THE HARDER THEY COME

Den ultimate reggae-filmen! Musikklegenden Jimmy Cliff spiller den blakke, naive amatørmusikeren som drar fra landsbygda til Kingston for å prøve lykken. Han ender opp med å bli frastjålet alt han eier den første dagen, og det tar ikke lang tid før han i desperasjon må ty til lyssky aktiviteter for å overleve. Snart har han både politi og doplangere på nakken, samtidig som reggaestjerne-drømmen ser ut til å gå i oppfyllelse.

Regissør Henzels usminkede reggae-epos var basert på ekte hendelser og viste hvordan mange artister ble behandlet i Jamaica på 70-tallet. Filmen er en god kriminalhistorie og et viktig øyeblikk i Jamaicas historie: Det var første gang jamaicanere fikk se og høre sin egen reggaekultur på kino, og for det internasjonale publikummet ble filmen en inngang til en ukjent kultur, som den var den gangen. Gjennom filmens framstilling av Kingstons slumområder, rastafaribevegelsen og ikke minst musikken, ble det stor interesse for øyas musikkkultur over hele verden.

A major cinematic event not to be overlooked.
– Hollywood Reporter

With a sensational soundtrack, a terrific central performance from reggae master Jimmy Cliff, and violence as unvarnished as Mean Streets, The Harder They Come has lost none of its excitement.
– CineVue