THE MAN WHO FELL TO EARTH

Det er bare fire år siden sist vi viste den, men denne gangen kan du se en nyrestaurert utgave av filmen på alle de norske cinematekene. Mange anser dette som David Bowies beste rolleprestasjon, og det er vel en av tidenes kuleste castinger med Bowie som et sexy og mystisk romvesen.

En mann fra en fremmed planet lander i en innsjø i New Mexico. Han kommer seg til nærmeste by, hvor han selger gullringer. Han kaller seg Thomas Jerome Newton, og legger seg etter hvert opp en formue i kontanter. Han oppsøker en advokat, og viser ham ni patenter som kan revolusjonere den kommunikasjonstekniske industrien på jorda. Sammen danner de “Newton’s World Enterprises Corp”. Men det viser seg snart at det er ugler i mosen.

The Man Who Fell to Earth var David Bowies første virkelig dramatiske hovedrolle foran kamera. Bowie var forøvrig en stor fan av Buster Keaton som vi har to filmer av i vår. Ventetiden mellom opptakene til The Man Who Fell To Earth brukte han til å studere Keaton og lese en biografi om ham.