DR. CALIGARIS KABINETT m/ live musikk av DAN DREHN

DJ og musiker Dan Drehn spiller elektronisk musikk live til Dr. Caligaris Kabinett!

Denne oppfinnsomme skrekkfilmen overrasket folk på 20-tallet – noe sånt som dette hadde man aldri sett maken til! Filmskaperne brukte voldsom skyggelegging, abstrakte kulisser og skuespill inspirert av dans, for å skape en forvirret stemning. De hadde ikke råd til å kjøpe store lyskastere, så mange av skyggene er malt direkte på kulissene. Dette er med på å fremheve den unaturlige og uhyggelige stemningen. Denne tyske stumfilmen brukte helt nye visuelle virkemidler, og regnes som en milepel i filmens historie. Det var den første filmen som ble laget innenfor tysk ekspresjonisme. Filmen har vært en stor inspirasjon for mange senere filmskapere.

Vi møter en maktsyk og sprø hypnotisør som reiser rundt med en søvngjenger for å vise ham fram på markeder. Etter hvert begynner det å skje mystiske mord i landsbyen, og mistanken rettes mot den skrudde doktoren. Men den som prøver å avsløre ham kommer i trøbbel.

DAN DREHN SPILLER LIVE TIL FILMEN
Dan Drehn er DJ, musiker og produsent fra Kristiansand. Han startet Groovecentral Recordings i 1999 og har siden da spilt på utallige utesteder og festivaler rundt omkring. For mange år siden skrev han elektronisk musikk til filmen Dr. Caligaris Kabinett som ble fremført på Kristiansand Filmklubb / Fønix Kino. Vi gleder oss til gjenhør!

THE MAN WHO LAUGHS – UTGÅR
Stumfilmen The Man Who Laughs måtte dessverre utgå denne kvelden, men vi har altså fått tak i en fantastisk erstatning: Dr. Caligaris Kabinett m/ elektronisk livemusikk! Vi prøver å få satt opp The Man Who Laughs i et senere semester.

TRAILER (med annen musikk, ikke Dan Drehn)

FILMFAKTA
Regi: Robert Wiene, Tyskland 1919
Original tittel: Das Kabinett des Dr. Caligari
Stumfilm med elektronisk livemusikk av Dan Drehn.
1t 30min. Format: Analog film.
Med: Werner Krauss, Conrad Veidt, Lil Dagover, Rudolf Lettinger