THE SOUVENIR – PART II

Kjøp billett

Julie (Honor Swinton Byrne) finner endelig noen lyspunkter i tilværelsen da hun begynner på filmstudiet i 80-tallets London. Hun prøver å realisere sin første film inspirert av sitt dramatiske kjærlighetsforhold til Anthony, men prosjektet hennes blir systematisk kritisert av lærere og veiledere, og hennes mor er også skeptisk.

The Souvenir og The Souvenir part II er en blanding av stille drama og britisk komedie, fortalt med Joanna Hoggs helt unike og skjeve fortellerstil. Begge filmene er et nikk til “de priviligerte” sine problematiske liv, og bygger på egne opplevelser som regissør Hogg har hatt.

I første film The Souvenir blir publikum kjent med Julie sitt kjærlighetsforhold til Anthony. I oppfølgeren The Souvenir II møter vi Julie som ung og håpefull filmstudent, men samtidig full av indre kaos og sorg. Julies tilværelse blir skildret med humor, skråblikk og tristesse. Det har haglet av lovord og gode anmeldelser på begge de to filmene, så det er bare å ta av seg hatten for Joanna Hoggs modige, selvbiografiske prosjekt.