THE SOUVENIR

The Souvenir er full av britisk underfundig humor og stillferdig tristesse. Joanna Hogg er en av britenes desidert sterkeste filmregissører for tiden, og den ferske skuespillerinnen Honor Swinton Byrne (s. 42)imponerer stort i sin alle første filmrolle.

Vi skal til London tidlig på 80-tallet. Julie er en ung student med velstående foreldre og ambisjoner om å bli filmskaper. Hun bor i et kollektiv med samboere som er betraktelig mer bohemsk anlagt enn hun selv, og planlegger sitt første store filmprosjekt. Så treffer hun Anthony. Han er verdensvant og karismatisk, en intellektuell dandy med god jobb i utenriksdepartementet og sans for det gode liv. Men han har en mørk bakside. De to innleder et forhold som raskt snur Julies liv opp-ned.

Se også den kritikerroste oppfølgeren i høst:
10. november kan du også få med deg den nyeoppfølgeren The Souvenir part II (2021) som nylig ble tilgjengelig for kino. Cinemateket i Kristiansand byr på begge de to kritikerroste filmene denne høsten. Filmene kan fint sees uavhengig av hverandre, men det anbefales å få med seg begge. Formidable anmeldelser hele veien.