TRUE ROMANCE

Hardkokt lovestory skrevet av Quentin Tarantino, om to turtelduer som havner i deep shit.

Clarence (Christian Slater) og Alabama (Patricia Arquette) møter hverandre på kino under en visning av kung fu-klassikeren Street Fighter. Han jobber i tegneseriebutikk, hun er callgirl. Sann kjærlighet oppstår. Men trøbbel venter. Snart er det stormforelskede paret på vei mot Hollywood med kofferten full av kokain og noen veldig sinte gangstere i hælene.

True Romance er regissert av Tony Scott, men bærer i høyeste grad preg av å være skrevet av Quentin Tarantino. Filmen er en hardkokt kjærlighetshistorie, en handlingsmettet thriller og en oppvisning i minneverdig dialog – kort sagt en forsmak på alt Tarantino skulle komme til å vise oss i årene som fulgte. Dessuten har den en av de kuleste birollelister i moderne filmhistorie: Dennis Hopper, Val Kilmer, Gary Oldman, Brad Pitt, Christopher Walken og James Gandolfini.

Skuespiller Patricia Arquette finner du også i Lost Highway i vårens program. True Romance er en av fem neo noir-filmer på Cinemateket denne våren. Les mer om “neo noir“ her. Tony Scott har ellers regissert filmer som Top Gun (1986), Days of thunder (1990), Enemy of the State (1998) og Unstoppable (2010).

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Tony Scott, USA 1993
Med: Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Val Kilmer, Gary Oldman, Brad Pitt, Christopher Walken og James Gandolfini
119 min. Engelsk tale, norsk tekst. Analog filmrull.
IMDb: TRUE ROMANCE