WHAT WE DO IN THE SHADOWS

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | BAR PÅ VISNINGEN

Smittevern : Landet har åpnet, og smittervernet er trappet ned. Men vi har antibac, og prøver så langt det er mulig å vise film i storsalen, slik at det fortsatt er god plass mellom folk.

Kritikere og publikum er temmelig enige her – denne filmen er hilarious! I en liksomdokumentarisk stil tar What We Do In the Shadows oss med til et kollektiv der fire vampyrer bor sammen i dagens moderne samfunn. De kommer fra vidt forskjellige tidsaldere, og aldersforskjellen innebærer ulike tilnærminger til vampyrtilværelsen og dagliglivet. Ferskingen Deacon ble vampyr på 1800-tallet, mens Petyr er en 8000 år gammel primalvampyr. Dessuten kommer en representant fra den menneskelige verden plutselig inn i bildet, ubeleilig nok, i tillegg til at de rivaliserende varulvene stadig skal lage bråk.

Jemaine Clement var kjent fra tv-serien Flight of the Concords, men co-regissør og skuespiller Taika Waititi var relativt ukjent da denne filmen kom. Vampyrsuksessen banet vei, og nå er han etablert på øverste hylle med alt fra Thor: Ragnarok (2017), Jojo Rabbit (2019) og noen episoder av The Mandalorian (2019-20.) Han har til og med fått ansvaret for en av de nye Star Wars filmene, og planen er premiere i 2025.

What We Do in the Shadows is never as self-conscious as you fear it might be, and it has some of the loose, wiggy energy of early Jim Jarmusch, only with more bite. – Village Voice

FILMFAKTA
Regi: Jemaine Clement/Taika Waititi, New Zealand 2014.
Med: Taika Waititi, Jemaine Clement, Johnny Brugh, m.fl.
86 min. Eng/ty/spansk/latin tale, norsk tekst. Format: Digital film
IMDb: WHAT WE DO IN THE SHADOWS

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift.)