WHEN I SAW YOU – intro v/ Amnesty

En rørende spillefilm som følger palestinske flyktningers motstandskamp, sett fra et lite barns perspektiv. Vi befinner oss i Jordan i 1967. Seksdagerskrigen er akkurat slutt, og Vestbredden og Gaza er okkupert. Vi følger Tareq, som har flyktet med sin mor til en flyktningleir. Under flukten mistet han kontakt med sin far. Han lengter hjem, og han lengter etter sin far, og skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig for dem å dra tilbake til Palestina. Da han til slutt rømmer møter han på en gruppe motstandskjempere han kjenner seg hjemme hos.

When I Saw You er en sterk film om krigens «hverdag», nydelig regissert av Annemarie Jacir (Salt of This Sea, 2008) og 11 år gamle Mahmoud Asfa er fantastisk i hovedrollen. Annemarie Jacir er opptatt av å lage film som stiller spørsmål, mer enn å gi svar. Hun er mer opptatt av å skildre hvordan folk har det under okkupasjon, enn å «ta parti». Hun vil også få frem hvordan humoren og håpet redder folk i de mørkeste stunder.

Filmvisningen er et samarbeid mellom Palestinakomitéen, Amnesty og Cinemateket. Det blir en kort innledning v/ Amnesty før filmen.

FILMFAKTA
Regi: Annemarie Jacir, Palestina/Jordan/Hellas 2013.
Originaltittel: Lamma shoftak.
Med: Mahmoud Asfa, Ruba Blal, Saleh Bakri.
98 min. Arabisk tale, engelsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: WHEN I SAW YOU