GRETA GERWIG x 2

Skuespiller, manusforfatter og filmregissør Greta Gerwig (f. 1983) studerte engelsk og filosofi, før hun peilet seg inn på manus og film. Hun kom ikke inn på manusskole, men havnet i et såkalt mumblecore-miljø. Her traff hun Noah Baumbach, som hun laget noen strålende filmer med: Greenberg (2010), Frances Ha (2012) og Mistress America (2015). Hun briljerte både som manusforfatter og skuespiller i disse. Hun sier selv at hennes filmskole er alle mennesker som hun har jobbet med og delt erfaringer med på filmer hun har spilt i, opp gjennom årene.

I det siste har hun også markert seg som regissør. Lady Bird (2017) og Little Women (2019) ble både kritiker- og publikumssuksesser. Hun har blitt nominert til Oscar og BAFTA for både beste manus og regi, og vant Golden Globe for Lady Bird.

Gerwig har en evne til å, på en humoristisk måte, skildre hvordan det er å ikke helt passe inn , å bli sittende fast mellom utsiden og innsiden av samfunnet. Som regissør står arbeidet med manus sentralt, og takket være hennes skuespillererfaring skaper hun karakterer som oppleves som veldig autentiske.

LADY BIRD – 2. september
LITTLE WOMEN – 9. desember