IRANSK FILM x 4

FIRE SPENNENDE FILMER FRA IRAN på Cinemateket denne høsten! Filmene er helt forskjellige, men alle er knyttet til Iran og laget av de iranske filmskaperne Jafar Panahi, Marjane Satrapi og Ana Lily Amirpour. Vi har premiere på en helt ny iransk vampyrfilm, animert oppvekstskildring fra Iran og to «forbudte filmer» laget av den modige filmskaperen Jafar Panahi, som har vunnet mange priser for sine åpne og menneskelige filmer.
.

girl_nettTorsdag 24. september kl 18
A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT
– premiere!
Regi: Ana Lily Amirpour, USA 2014
Kritikerrost iransk vampyrfilm som har gått på mange festivaler. En vakker vampyr i hijab går rundt i en øde iransk by og jakter på næring. Romantikk, western og skrekkfilm i fin blading. (Persisk tale, engelsk tekst). Se trailer / mer info.

SB11Torsdag 1. oktober kl 18
PERSEPOLIS

Regi: Marjane Satrapi, Vincent Paronaud, Frankrike/USA 2007
Nydelig og tankevekkende film om oppveksten i Iran på 80-tallet. Animasjon i sort/hvitt, basert på regissør Marjana Satrapi’s populære tegneserie. (Persisk tale, norsk tekst). Se trailer / mer info.

Torsdag 15. oktober kl 18
THIS IS NOT A FILM

thisisnotafilm_nettRegi: Jafar Panahi og Mojtaba Mirtahmasb, Iran 2011
Unik dokumentar laget av den modige filmskaperen Jafar Panahi. Filmen ble smulget ut av landet i en kake. Panahi har «filmforbud» i hjemlandet fordi regjeringen ikke støtter filmene hans, men han fortsetter å lage prisbelønte filmer som dokumenterer forholdene til fattige, kvinner, barn og livet i Iran. (Persisk tale, engelsk tekst). Se trailer / mer info.

hvit ballong_NETTTorsdag 1. desember kl 18
DEN HVITE BALLONGEN

Regi: Jafar Panahi, Iran 1995
En sjarmerende perle av et eventyr. En liten pike som mister pengene hun fikk til en gullfisk og må ut på leting i byens myldrende liv. (Persisk tale, norsk tekst). Se trailer / mer info.

Alle visninger på Aladdin i Kongesgate 6.