JOAQUIN PHOENIX x 3

Joaquin Phoenix, født Joaquin Rafael Bottom i 1974, ble av mange bare sett på som den yngre skuespillerbroren til avdøde River Phoenix. Men etter gjennombruddet med Gladiator (2000) har det snudd kraftig. Han har blitt en av Hollywoods store sønner, samtidig som han holder seg hip og interessant ved å velge mørke, ukonvensjonelle karakterer i en del smale filmer.

Han har flere Oscarnominasjoner, bl.a. for Walk the Line (2005) og The Master (2012), og vant tilslutt en velfortjent statuett med Joker i 2019.
Kritikerroste Her (2013) må også nevnes, hvor han bl.a. spiller med sin kone Rooney Mara. En film som kunne blitt ganske pinlig, uten hans overbevisende rolleprestasjon som ensomme Theodore som forelsker seg i et dataprogram.

Phoenix er ikke bare skuespiller, men jobber også som musikkprodusent og produsent for film og TV- serier. Blant annet for den norske dokumentarfilmen Gunda (2020), og flere andre miljøfilmer med dyr og kjøttindustri som tema. Han er i vinden med sitt store miljøengasjement, og det sies at han har vært vegetarianer siden han var tre år gammel.

Vårens filmer med Joaquin Phoenix:
GLADIATOR – 8. februar
HER – 31. mars
WALK THE LINE – 4. mai