MATTHEW MODINE x 2

Matthew Modine (f. 1959) startet karrieren på begynnelsen av åttitallet. Filmer som Hotel New Hampshire og Birdy (1984), samt Full Metal Jacket (1987), var alle filmer som ble lagt godt merke til. Modine fikk status som en habil og god skuespiller, med en helt spesiell følsomhet. Han har talent for å få frem nyansene i en plaget psyke, og hovedrollen som Joker var med på å gjøre Full Metal Jacket til en menneskelig og gripende krigsfilm. Modine fikk også stor oppmerksomhet da det ble kjent at han hadde avslått rollen som Maverick i megasuksessen Top Gun (en rolle som en ung Tom Cruise til slutt fikk), fordi filmens pro-militære holdninger gikk mot hans politiske overbevisninger.

På nittitallet var han å se i kritikerroste Short Cuts (1993) og publikumsfavoritten Any Given Sunday (1999). TV-serien Weeds (2005 – 12) var i sin tid en av de mest populære seriene, og Modine hadde
en stor rolle i den tredje sesongen. Han var også innom Christopher Nolans berømte Batman univers i The Dark Knight Rises (2012), før han ble en del av suksess-serien Stranger Things (2016-17)

Høstens filmer med Matthew Modine:
FULL METAL JACKET – 2. november
BIRDY – 16. november