20.000 DAYS ON EARTH – Nick Cave førpremiere!

Cinemateket har fått førpremiere 7. november på dokumentaren om Nick Cave, som slippes på kino 14. november!

I samarbeid med musikkbransjetreffet SØRVEIV 2014 blir det nattfilm og en sniktitt på filmen som mange har ventet på – og som har fått kanonbra omtaler. Eksklusiv visning i den lille salen, med plass til 82. Kom tidlig! Billetter selges i foajeen på fredag 7. november fra kl 20, og visningen er fra kl 24, natt til lørdag. Samtidig er det SØRVEIV-bar og god stemning i foajeen.

Billetter: Kr. 50,- for Cinematekets medlemmer og alle med Sørveiv-pass. Kr. 100,- for alle andre.

Nick Cave har alltid hatt sans for det teatralske, og blant nålevende artister er det få som kan matche hans talent for selvmytologisering. Cave har også en sjeldent god forståelse for film, og ved siden av å agere skuespiller og lage filmmusikk, har han skrevet manus til filmer som The Proposition (2005) og Lawless (2012). 20,000 Days on Earth er en film om en dag i Caves liv – en velskrevet dokumentar som låner virkemidler fra fiksjonsfilmens verktøyskrin.

Filmen er innspilt under Cave og resten av The Bad Seeds’ arbeid med fjorårets «Push the Sky Away», som er et av de aller beste albumene bandet har utgitt i løpet av sin 31 år lange karriere. Først og fremst møter vi multiinstrumentalisten Warren Ellis, som lenge har vært Caves nærmeste musikalske samarbeidspartner. Men også Einstürzende Neubauten-frontmann og tidligere Bad Seeds-medlem Blixa Bargeld dukker opp, og det gjør også Caves landskvinne Kylie Minogue. 20,000 Days on Earth er selvmytologisering av ypperste sort, og et eksempel på at kunsten ofte er ærligere og mer innsiktsfull enn rene fakta.

TRAILER

FAKTA
Regi: Iain Forsyth, Jane Pollard – UK 2014
Medvirkende: Nick Cave, Nick Cave, Warren Ellis, Kylie Minogue, Ray Winstone, Darian Leader, Blixa Bargeld, Janine Barrand, Thomas Wydler, m.fl.
Førpremiere på Cinemateket 7. november – Kommer også på Fønix Kino fra 14.november!
Manus: Nick Cave, Iain Forsyth, Jane Pollard
Språk: Engelsk, utekstet
Lengde: 1 t. 37 min.