NICO ICON

Et fascinerende portrett av rebellen Christa Päffgen, bedre kjent som Nico. Endelig har cinemateket fått tak i rettighetene til denne nostalgiske musikkdokumentar-godbiten.

I samarbeid med SØRVEIV 2014 viser vi dokumentaren om den legendariske artisten, modellen og skuespilleren Nico som sammen med Lou Reed var frontfigur i bandet Velvet Underground. Hun var skjønnheten som hatet sitt eget utseende og elsket sitt forfall, og som klarte å få sin egen sønn hektet på heroin. Ingen som møtte henne – Andy Warhol, Lou Reed og Alain Delon blant dem – unngikk å bli merket av det.

Regissør Susanne Ofteringer gir oss et innblikk i et liv på avgrunnens rand, gjennom intervjuer, bilder, filmklipp og musikk. Resultatet er en film helt i Nicos egen ånd. Den verken dømmer eller prøver å rehabilitere henne. Den viser bare hvem hun var: et
ekstremt menneske som fikk en tragisk skjebne, men som levde det livet hun selv hadde valgt.

Filmen er én av to musikkfilmer som Cinemateket viser under SØRVEIV 2014. Vi viser også den helt nye filmen om NICK CAVE, og info finner du her: 20000 DAYS ON EARTH – Nick Cave førpremiere!

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Susanne Ofteringer, Tyskland 1995
Med: Nico, John Cale, Paul Morrissey, Jonas Mekas
Eng tale, 72 min. Inngang kr. 50 for alle som skal på Sørveiv
IMDb: NICO ICON