Avlyst! 35 SHOTS OF RUM

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

Endelig fikk vi tak i denne filmen, som vi har prøvd på i flere år! 35 Shots of Rum er et usedvanlig stemningsfullt og intimt familieportrett fra en forstad i Paris.

Handlingen dreier seg rundt enkemannen Lionel og hans voksne datter Joséphine. Hun er gammel nok til å flytte hjemmefra, men virker ikke helt klar enda. Hun har et uavklart forhold til en fyr i blokka som bor aleine med katten sin, noe far ikke er så begeistret for. Lionel sliter med at Josephine begynner å løsrive seg, etter å ha oppdratt henne alene i mange år. Forholdet mellom far og datter er basert på regissør Claire Denis’ egen mor og bestefar. Filmen er en hyllest til den japanske regissøren Yasujirō Ozu (Tokyo Story), som brukte temaer som familie og forhold mellom generasjoner i filmene sine. Denis viser igjen at hun er en mester i å skape stemninger, godt hjulpet av sine faste fotograf Agnès Godard og det britiske bandet Tindersticks, som leverer et strålende soundtrack.

The warmth radiating from “35 Shots of Rum,” smoother than the finest liquor, reminds viewers how rarely movies capture the easygoing love embodied in a functional family, with all its support and tenderness. – Variety

FILMFAKTA
Regi: Claire Denis, Frankrike 2008.
Originaltittel: 35 rhums.
Med: Alex Descas, Mati Diop, Nicole Dogue, Grégoire Colin.
100 min. Fransk tale, engelsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: 35 SHOTS OF RUM