Avlyst! BAIT – ny film!

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

Bait er en unik filmopplevelse, og filmkunst i ordets rette forstand. Filmen er i år nominert til BAFTA for beste britiske film og beste regidebut.

Martin er fisker i en liten britisk havnelandsby, men han mangler en båt. Broren hans bruker den nemlig til å frakte turister. I løpet av sommeren har området blitt inntatt av ferierende byfolk, og de lokale mister parkeringsplasser, arbeidsro og ikke minst tålmodigheten. Filmen hadde nylig norgespremiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF), som beskriver den slik i sitt program:

“Bait ser ut som om den er kokt opp av de sovjetiske stumfilmpionerene i en gryte med britisk kjøkkenbenkrealisme, og deretter silt gjennom resten av filmhistorien. Regissør Mark Jenkin har skutt filmen på et 16mm Bolex-kamera, fremkalt den for hånd og deretter dubbet den i etterkant. Resultatet er et underliggjørende uttrykk som kler filmens svært aktuelle temaer – gentrifisering, tap av regional kultur, samt klasseskiller i et Brexit-preget England – på en forbilledlig måte.”

Strange, spellbinding and timely. One of the most thrillingly original British films in years. – Little White Lies

FILMFAKTA
Regi: Mark Jenkin, UK 2019.
Med: Edward Rowe, Simon Shepherd, Mary Woodvine.
87 min. Engelsk tale, trolig tekstet. Format: Digital kinofilm.
IMDb: BAIT