56 UP – Sosiologifilm m/ foredrag [gratis]

Kritikerrost, britisk dokumentar som gir et rørende innblikk i livet og drømmene til én generasjon, fra de er barn til godt voksne.14 mennesker intervjues hvert syvende år gjennom hele livet, fra de er barn (7år) til godt voksne (56 år). Filmen er et unikt dokument, historisk og sosiologisk.

Det startet i 1964, da tv-selskapet Granada og regissør Michael Apted reiste rundt for å møte 14 barn på 7 år fra ulike deler av England, alle sammen født i 1956. Barna var både fra de rikes privatskoler, fra harde kår på østkanten og to var fra barnehjem. De fulgte dem med kamera og klippet materialet til en nydelig dokumentar med tittelen «7 Up«. Tanken var at det bare skulle bli én film, men den skapte så stor begeistring, så etter sju år gjentok de opplegget. En ny film med de samme barna som tenåringer ble laget og fikk tittelen «14 Up«. Slik begynte ballen å rulle. Hvert sjuende år tok de kameraene fram, og det ble åtte filmer til sammen.

Den siste heter «56 Up«. Vi ser barna som forandrer seg til tenåringer, til unge voksne med planer for livet, og til eldre mennesker som ser tilbake på hvordan livet ble.

SOSIOLOGIFILM m/ FOREDRAG
Den internasjonalt anerkjente sosiologen og generasjonsforskeren GUNHILD HAGESTAD gir oss et kort foredrag (20-30 min) før filmen! Arrangementet er et samarbeid mellom Sosiologforeningen i Kristiansand og Cinemateket.

GRATIS INNGANG på hele arrangementet!

FILMFAKTA
Regi: Michael Apted, UK 2012.
Dokumentar. 144 min.
Engelsk tale, utekstet. Format: Digital film
IMDb: 56 UP