EN FANTASTISK KVINNE

Oscar-vinner 2018 for beste fremmedspråklige film! Vi møter servitøren og sangerinnen Marina og den noe eldre Orlando som elsker hverandre. Marina er transperson, og filmen skildrer en kvinne som av noen ses på som en provokasjon. Det er tydelig at samfunnet betrakter forholdet mellom henne og Orlando som noe uforståelig. Filmen er fargerik, full av mysterier og melodrama. I tillegg er det en sterk psykologisk studie med en sterk kvinneskikkelse og en glitrende skuespiller i hovedrollen.

Noen har sammenliknet Sebastiàn Lelio med store regissører som Almodóvar og Luis Buñuel. Leilo fikk mye kritikerros og oppmerksomhet for sin fjerde spillefilm Gloria i 2013. Regissør Sebastiàn Lelio sammen med skuespiller Daniela Vega var også under Berlinalen 2017, hvor de vant en Sølvbjørn.

Som i «Gloria» understreker Lelio retten til å elske seg selv i «En fantastisk kvinne», og dermed er ikke filmen bare vond og trist. Dette er rett og slett et nydelig drama som tar opp et viktig tema på en fin, nyansert og troverdig måte. En fantastisk kvinne er bare Daniela Vegas andre filmrolle og hennes debut som hovedrolleinnehaver. Jeg gleder meg til å se mer fra Vega i årene fremover, for hun fortjener virkelig en plass på stjernehimmelen. – Birger Vestmo, NRK Filmpolitiet

FILMFAKTA
Regi: Sebastiàn Lelio, Chile 2017.
Originaltittel: Una Mujer Fantástica.
Med: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco.
104 min. Spansk tale, norsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: A FANTASTIC WOMAN