A FISH CALLED WANDA

Crazy 80-talls komedie med John Cleese i sitt ess. Filmen var en enorm hit på kino og leievideo, og her får du et latterlig gjensyn.

Michael Palin stiller med lei stamming og pommes frites stappet opp i nesen. Kevin Kline er en fryd som sexgal, kvasi-intellektuell liksom-italiener. Sammen med Cleese selv i rollen som erkebritisk forsvarsadvokat og Jamie Lee Curtis som pågående amerikansk eventyrerske, gjør de A Fish Called Wanda til en moderne klassiker av en filmfarse. Regissør Charles Crichton begynte å lage film allerede på 30-tallet. Denne offbeat komedien ble hans store hit på kino, og hans siste film før han gikk bort.

Her i Norge kjenner vi John Cleese best som et av medlemmene i Monty Python og som den udødelige Basil Fawlty i Hotell i særklasse. Men noen vil si at han aldri har laget bedre komedie enn i A Fish Called Wanda. Denne kuppfilmen er kanskje tvers gjennom konvensjonell i uttrykket, men blir løftet av et stramt manus og, ikke minst, et helt uforglemmelig skuespillerensemble.

Inngang: 60,-
Åpent fra 17.30. Gratis kaffe og te.

FILMFAKTA
Regi: Charles Crichton, USA/Storbritannia 1988
Med: John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline
108 min. Engelsk tale, norsk tekst.