ADÉLE AND THE SECRET OF THE MUMMY

Dette er en av de siste filmene til Luc Besson (Leon, The Fifth Element). En stilig røverhistorie med heltinnen Adéle Blanc-Sec, som er er hentet fra en populær fransk tegneserie. Filmen er ikke vist på norske kinoer.

Det er tidlig 1900-tall og vi skal på mumiejakt i Egypts pyramider. I hovedrollen har vi en uredd, sexy og handlekraftig frøken. Den vakre damen røyker sigg, slår fra seg, og håndterer enhver utfordring med imponerende pågangsmot. Alltid upåklagelig antrukket i sine blondekjoler.

Regissøren har også sneket inn en liten romanse. Og selvfølgelig er filmen spekket med underlige karakterer. Den ene skurken er sprøere enn den andre. Handlingen er en sammenblanding av de to tegneseriebøkene Adéle og uhyret og Vanviddets mumier (av Jacques Tardi), men følger ikke tegneserien slavisk. Filmen har f.eks.ikke så mange demoner eller okkulte ritualmord. Men de skjeggkledde mennene, den sorte humoren, det underfundige og sære persongalleriet og alle forviklingene, er intakt. Dette eventyret kom ikke på norske kinoer, men her har vi altså en ny Luc Besson-film som har fått knall kritikker, så den må vi bare gi et stort lerret. Våren byr faktisk på en liten eksklusiv Besson-serie med tre filmer, som i tillegg består av Leon og The Fifth Element.

FILMFAKTA
Regi: Luc Besson, Frankrike / USA 2010
Med: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche
107 min. Fransk/eng/spansk tale, eng tekst. Bluray.
IMDb-info: ADÉLE AND THE SECRET OF THE MUMMY
Se programhefte.