LEON – nyrestaurert

En 12-år gammel jente snur opp-ned på livet til leiemorderen Leon. En grufull og rørende historie med fantastiske rolleprestasjoner. Nyrestaurert film i storsalen på Aladdin.

Leon (Jean Reno) er mafiaens mest effektive leiemorder. Han er iskald, rask og urokkelig. Kun noen få personer kjenner til hans eksistens. Mellom oppdragene lever Leon et tilbaketrukket liv sammen med sin grønne plante og går knapt ut av leiligheten.

Stansfield (Gary Oldman) er en korrupt og psykotisk statstjenestemann. I en narkotika-handel som går helt galt, myrder han kaldblodig familien til en langer. Bare langerens tøffe, 12 år gamle datter Mathilda (Natalie Portman) overlever. Når hun banker på Leons dør, betyr det slutten på hans lukkede tilværelse. Den kyniske Leon blir venn med den lille jenta, og hans varme innside kommer ufrivillig frem.

Luc Bessons første engelspråklige film byr på en ung hjerteknusende Portman, en stille karismatisk Reno og en Oldman på sitt aller mest intense. Stilfull, voldelig og provoserende. Leon er blitt stående som en av 90-tallets mest minneverdige filmer. Dette er én av tre Luc Besson filmer på Cinemateket i vår. Les mer om ham og filmene her.

FILMFAKTA
Regi: Luc Besson, Frankrike 1994. Med: Jean Reno,
Gary Oldman, Natalie Portman. 105 min.
Engelsk tale, norsk tekst. A: 18 år. Digital kinofilm, nyrestaurert.
IMDb-info: LEON
Se programhefte.