ADJØ SOLIDARITET

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | BAR PÅ ALLE VISNINGER

Vi viser en norsk 80-tallsklassiker til ære for regissør og produsent Petter Vennerød som gikk bort høsten 2021. Den norske filmduoen Wam og Vennerøds tiende film Adjø Solidaritet er en av deres mest kritikerroste filmer, og regnes som hovedverket deres. Den veksler mellom fortid, nåtid og drøm, og kan tolkes som et oppgjør med dagens samfunn, både politisk, ideologisk og menneskelig.

Filmen er en opprivende og selvironisk historie om den første store og velutdannede generasjonen født like etter krigen. Den såkalte dessertgenerasjonen, som levde sine viktigste ungdomsår mellom 1965 og 1975, i en tid da samfunnet var preget av velstand og bekymringsløshet.

WAM & VENNERØD
Svend Wam og Petter Vennerød var blant de mest innflytelsesrike norske filmskapere på 70-, 80- og 90-tallet. Med alt fra store triumfer til de mest kritikerslaktede filmene i norsk filmhistorie, vil mange filminteresserte alltid huske dem. Adjø solidaritet avrundet trilogien Sangen om den knuste drømmen, som filmskaperne beskrev som et “oppgjør med den selvhøytidelige 1968-arven”. Filmene kan ses helt uavhengig av hverandre. De andre filmene i trilogien er Åpen fremtid (1983) og Drømmeslottet (1986), som kom året etter Adjø Solidaritet, men er nummer to i trilogien. En annen kjent tittel er Lasse og Geir (1976), som ga oss mange uforglemmelige “norsk film”-strofer.

Regi: Svend Wam/Peter Vennerød, Norge 1985.
Med: Svein Sturla Hungnes, Knut Husebø, Jorunn Kjellsby og Thomas Robsahm.
141 min. norsk tale. Format: Digital film
IMDb: ADJØ SOLIDARITET

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift)