BLADE RUNNER 2049

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | BAR PÅ ALLE VISNINGER

En vakker, intelligent og poetisk oppfølger til 80-tallshiten Blade Runner, som man ikke trenger å være sci-fi tilhenger for å like. Politimannen ”K” (Ryan Gosling) er en “blade runner”, en agent som jakter på menneskelige androider, såkalte replikanter. På et oppdrag avdekker han en sak som har potensiale til å bringe samfunnet ut i kaos. Oppdagelsen leder ham mot Rick Deckard (Harrison Ford), en tidligere Blade Runner, som har vært savnet i tretti år.

35 år etter Ridley Scotts fantastiske Blade Runner (1982), kom Denis Villeneuve med fortsettelsen. Mange anser orginalfilmen som den beste sci-fi-filmen noensinne, så utrykket om å “hoppe etter Wirkola” passer godt her. Men Villeneuve innfridde, og Blade Runner 2049 høstet god kritikk verden over. Det er en majestetisk fortsettelse, og som forgjengeren tar den fremtidsvisjonen med inn i cyberpunk-/filmnoir-sjangeren med neonlys i regnvær, postapokalyptiske landskaper, skittenvakker estetikk, og den plukker også opp mange av de tematiske trådene fra orginalfilmen.

Filmen er en mektig og majestetisk science fiction som forteller en historie der tanker, ideer og visjoner trumfer ekstern handling og action. Den er storslagen og stilsikker, men samtidig overraskende nær og personlig. – NRK

FILMFAKTA
Regi: Denis Villeneuve, USA 2017
Med: Ryan Gossling, Harrison Ford, Ana de Armas, Robin Wright, Mackenzie Davis
164 min. engelsk tale. Format: Digital film.
IMDb: BLADE RUNNER 2049

BILLETTER
Link til billetter finner du øverst i filmomtalen.
(Hvis du har problemer med å kjøpe billetter på nett, her er en enkel oppskrift)