AKIRA – restaurert

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | Gratis for studenter i åpningsuka!

Akira er en av de mest kjente mangafilmene som er laget. Handlingen er satt til et postapokalyptisk “Neo-Tokyo”. Hovedpersonene er unge rebelske helter, noen av dem med overnaturlige evner. Uten å være direkte knyttet til hverandre kjemper de en kamp for å overleve, men tvinges etterhvert inn i et overjordisk komplott hvor den mystiske skikkelsen Akira spiller en sentral rolle. I et stadig større fyrverkeri av cybernetiske hjelpemidler, telepatiske evner og rå makt, kjempes det heftige kamper mellom de gode og de onde, og det hele ender ikke før selve universet står på spill.

Mangafilmene viser hvordan japanerne på sin unike måte klarer å kombinere elementer fra japansk kulturhistorie og gamle legender, med samtidens høyteknologi og utvikling. Regissør Katsuhiro Otomo er også mannen bak tegneserien Akira, som er berømt over hele Japan og fast inventar på alle japanske gutterom.

Style and substance run neck and neck in this thrilling, bold landmark film that just refuses to become dated. – Guardian

FILMFAKTA
Regi: Katsuhiro Ôtomo, Japan 1988.
Animasjon. 124 min.
Japansk tale, engelsk tekst. Format: Digital kinofilm.
IMDb: AKIRA