TILLSAMMANS

BILLETTER | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,- | Gratis for studenter i åpningsuka!

”Hellre äta gröt tillsammans än fläskkotlett ensam”

Vi befinner oss i Stockholm på det gulbrune 70-tallet. Luften er full av svensk progg, ABBA og sosialistiske verdier. Elisabeth har fått nok og pakker snippesken når mannen Rolf blir for full og bråkete. Sammen med barna drar hun til broren Göran. Han er en av mange som bor i kollektivet “Tillsammans”, en radikal storfamilie med mange personligheter mellom 25 og 35 år, pluss noen barn. Her diskuteres det friskt om det meste som er galt med Sverige. I hvert rom er det opphetede diskusjoner om politikk og andre ting – om det f.eks. er for ”borgerligt att diska” og om det er greit å gå halvnaken på kjøkkenet. Noen par forsøker å praktisere fri sex, med vekslende hell.

Elisabeth og barna får mye nytt å tenke på i møtet med storfamilien og dens mistroiske naboer. Samtidig prøver Rolf å sette korken på spritflasken for å vinne tilbake kjernefamilien sin. Familielykke og -ulykke, sex, kjærlighet, vennskap og fotball er ingredienser som vil endre livet for alle som er innom “Tillsammans”.

Lukas Moodyson har laget en film full av friske figurer og saftig dialog. Den er ofte hylende morsom, andre ganger varm og god og av og til litt trist. – Birger Vestmo, Filmpolitiet NRK

https://www.youtube.com/watch?v=c9j1JUk-sis

FILMFAKTA
Regi: Lukas Moodysson, Sverige 2000.
Med: Lisa Lindgren, Michael Nyqvist, Emma Samuelsson.
106 min. Svensk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: TILLSAMMANS