ALMOST FAMOUS

UTSOLGT! | Åpent 17.30 | Film 18.00 | Kr. 70,-

OBS: På grunn av smittevern er det begrenset plass i salen og kun billettsalg på nett. Det faste tilbudet om gratis film for studenter i første Cinematek-uka (hvert semester) må dessverre falle bort akkurat nå.

Tidlig på 70-tallet begynner 15 år gamle William Miller å skrive for musikkmagasinet Rolling Stone. Hans første oppdrag er å intervjue bandet Stillwater, og tross motforestillinger fra sin overbeskyttende mor, blir han også med bandet på turné.

Regissør Cameron Crowe, som med Almost Famous vant Oscar for beste manus, brukte sine egne erfaringer som ung reporter i denne varme hyllesten til rocken og 70-årene. Filmen inneholder over 50 låter og hadde et musikkbudsjett som var mer enn det dobbelte av normalen for en storproduksjon i Hollywood. Å presse inn så mye musikk på to timer, viser hvor avgjørende det var for Crowe å la 70-talls soundtracket være et bærende element i filmen. Dette er også en sjarmerende historie om det å kaste seg ut i det ukjente, på jakt etter seg selv og sin drøm.

If you haven’t already sold your soul to rock & roll, Almost Famous should seal the deal. – Rolling Stone

FILMFAKTA
Regi: Cameron Crowe, USA 2000.
Med: Billy Crudup, Patrick Fugit, Kate Hudson, Frances McDormand.
122 min. Engelsk tale, norsk tekst. Format: Analog film.
IMDb: ALMOST FAMOUS