THE FRENCH DISPATCH

Wes Andersons nyeste film utspiller seg på 1900- tallet og er en varm hyllest til journalistikkens gullalder rundt midten av forrige århundre, da store personligheter hadde i oppdrag å beskrive den vide verden med sine skarpe penner. Vi får innblikk i ulike hendelser og saker som ble skildret i The French Dispatch, et amerikansk magasin som altså her publiseres i en fiktiv fransk by. Noen av figurene og historiene skal være inspirert av virkeigheten og avissaker som Wes Anderson selv har lest.

Her har vi regissør Anderson på sitt mest inspirerte. Filmen renner over av sprø innfall, underfundig humor og ren fortellerglede. Hans snurrige komedier er blitt kjente og kjære for mange, med sin helt særegne stil, sine livlige fargepaletter og rikelig med nostalgiske detaljer og stemninger.

Rollelista er slående og mildt sagt stjernespekket, med både nykommere og gjengangere i Andersons univers. En film som har råd til å bruke storheter som Willem Dafoe, Edward Norton, Elisabeth Moss og Owen Wilson i knøttsmå roller, har et seriøst overskudd av talent. Dette er den tiende filmen til Wes Anderson, som ellers er kjent for filmer som The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom, Rushmore, The Royal Tenenbaums og Fantastic Mr. Fox.