AMADEUS

I samarbeid med Kilden har vi gleden av å presentere mesterverket AMADEUS – både som film og musikkteater! Selveste Amadeus-regissøren på Kilden, Tomas Glans, holder en lyninnledning til filmen. Stor stas. 

Cinemateket viser filmen Amadeus tirsdag 5. september (eneste visning)
Kilden viser musikkteateret Amadeus fra og med fredag 8. september (20 forestillinger i september/oktober, se info under)

FILMINFO
Studenter har fri entré i åpningsuka på Cinemateket!
STUDENTER – Gratisbillett her til filmen Amadeus. Ta med studentbevis.
VANLIG BILLETT kr. 80,- Kjøp billett
Det blir også salg av billetter / fribilletter i kassen (inkl. uavhentede)

Wolfgang Amadeus Mozart var en outsider i sin samtid. En frisinnet mann med bøllete oppførsel og et usedvanlig talent for musikk. Det sies at han begynte å komponere i en alder av 5 år. I filmen blir vi kjent med hans kaotiske privatliv, hans fadeser i offentligheten og ikke minst den storslåtte musikken.

Filmen Amadeus er energisk og vakker, og mottok strålende kritikker. Innspillingen skjedde i regissørens hjemby Praha, hvor 1700-talls-arkitekturen står uberørt, så den ville rokokkotiden presenteres her i en perfekt ramme. Med stearinlys som hovedbelysning klarte fotograf Michael Ondricek og regissør Milos Forman å skape atmosfære og scener som ser ut som datidens malerier. Vi viser director’s cut versjonen, som er tyve minutter lenger enn kinofilmen fra 1984. Mye Mozart på billetten!

TEATERINFO
Musikkteateret Amadeus i KILDEN:
20 forestillinger i september / oktober! INFO HER

Gi deg selv en forfriskende dobbeldose av Wolfgang Amadeus Mozart, hans ville liv, intense personlighet og storslåtte musikk. Forestillingen på Kilden er basert på Peter Shaffers skuespill Amadeus (som filmen), men den har fått et mer moderne uttrykk, med en sterk rosalilla fargepalett, oppfinnsomme kostymer og heftig scenografi. Stykket er fylt av Mozarts musikk, spilt av Kristiansand Symfoniorkester.

Trailer til filmen: