ANOMALISA – premiere

Helt ny animasjonsfilm fra selveste Charlie Kaufman, mannen som skrev Being John Malkovich. 

Michael Stone (David Thewlis) er en vellykket familiefar og kjent forfatter av selvutviklingsbøker, og nå er han på vei inn i en snikende livskrise. Vi møter ham om bord på et fly, på vei til nok en konferanse, nok et upersonlig hotell, i en uendelig rekke. I løpet av ett døgn følger vi Michael på hans besøk i Cincinnati, i møte med nye mennesker og hendelser som langsomt begynner å fortone seg som et mareritt.

En utrolig levende, introvert og naken “stop motion”-animasjon laget med dukker. David Thewlis (Naked, The Big Lebowski, Harry Potter-filmene) er perfekt som hovedrollens stemme. Filmen virker både enkel og ugjennomtrengelig fra starten. Men regissør og manusforfatter Charlie Kaufmans briljante ideer avsløres etter hvert som filmen går, og filosofiske og etiske problemstillinger dukker opp. Dette er ikke en animasjon for barn. Som i andre Kaufman-filmer er det  stor forskjell på overflaten og hva som rører seg på det dypere plan.

https://www.youtube.com/watch?v=DT6QJaS2a-U

FILMFAKTA
Regi: Charlie Kaufman og Duke Johnson, USA 2015. Manus: Charlie Kaufman. Med: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan. 90 min. Eng tale, utekstet. Digital kinofilm.