SAND OG CHOPIN

Intriger og søt musikk mellom komponisten Frederic Chopin og den kvinnelige forfatteren George Sand. Filmen er basert på virkelige hendelser i Paris på 1830-tallet.

Komponistene Fredric Chopin og Franz Liszt er gjester for sommeren på en herskapelig gård. Hit kommer også den uinviterte forfatteren George Sand. En eksentrisk og frisinnet kvinne, upassende kledd i mannsklær og røkende på sigarillos. Til gruppen hører også Liszts kone og Sands elsker Felicien, samt den unge og vakre Alfred. Til å begynne med er tonen lett og ledig. Samtalene er lystige og flørtingen står i blomst. Men så slår idyllen sprekker. Dramaet er inspirert av virkelige hendelser i Paris på 1830-tallet.

Judy Davis briljerer i rollen som den freidige George Sand, som legger an på den følsomme og ekstremt beskjedne Chopin spilt av Hugh Grant. I andre store roller finner vi Emma Thompson, Julian Sands og Mandy Patinkin.

FILMFAKTA
Regi: James Lapine, UK/Frankrike 1991. Med: Judy Davis, Hugh Grant, Emma Thompson, Julian Sands, Mandy Patinkin. 107 min. Eng tale, norsk tekst. Analog film.