APOCALYPSE NOW – i stor sal

Francis Ford Coppolas ultimate krigsepos!

Kaptein Willard (Martin Sheen) får i oppdrag å reise oppover Mekong-floden for å oppspore og tilintetgjøre den mystiske oberst Kurtz (Marlon Brando). Kurtz var en gang en feiret militær. Nå har han mistet forstanden og tatt loven i sine egne hender. Willards reise blir en nedstigning i krigens bunnløse, absurde galskap.

Dennis Hopper har rollen som amerikansk frilansjournalist, med den umulige oppgaven å dokumentere de ville tilstandene. Dette er én av to store Dennis Hopper-prestasjoner på Cinemateket i høst. Les mer om ham s. 20-21.

Francis Ford Coppola var ute etter noe mer enn bare å lage en film om Vietnamkrigen. Han ville skildre hvordan krig faktisk oppleves. Innspillingen var en enorm prøvelse for alle som var med. Det er vanskelig å si om det er Apocalypse Now eller de to første Gudfaren-filmene som utgjør høydepunktet i Coppolas karriere, men dette er i alle fall den ultimate krigsfilmen.

Vi viser orginalfilmen på 153 minutter, ikke den lange Redux-versjonen.

FILMFAKTA
Regi: Francis Ford Coppola USA, 1979
Med: Marlon Brando, Robert Duvall, Martin Sheen, Dennis Hopper.
153min. Engelsk tale, tekstet. Analog film. Altfor sliten kopi dessverre – men vi kjører strøken Bluray – det blir kanon.