BENEATH THE BLINDFOLD – premiere

I samarbeid med Amnesty viser vi en dokumentar om ettervirkningene av tortur. Fremdeles er det rundt 150 land i verden som praktiserer tortur, og bare i USA bor det 500.000 torturofre. Det burde ikke være sant.

Hvordan lever man videre etter tortur? Dokumentaren Beneath the Blindfold forteller historien til fire ulike overlevende torturofre, og tar opp den livslange virkningen av tortur på den fysiske og psykiske helsen til folk. Vi følger ofrene gjennom den krevende prosessen med å bygge seg nye liv, karrierer og relasjoner.

Filmen rister oss i vår selvtilfredshet, minner oss på den omfattende torturen som finnes i verden, og insisterer på en total avskaffelse av slike handlinger i vår tid.

Dokumentaren vises i samarbeid med Amnesty Kristiansand i forbindelse med deres verdensomspennende STOPP TORTUR-kampanje. Etter filmen blir det litt info/samtale med BIRGIT LIE som har arbeidet med flyktninger i 25 år og sittet i europarådets komite mot tortur fra 2006-10 for Norge. Hun er ansatt som avdelingsleder ved Sørlandet Sykehus på Spesialisert poliklinikk for psykosomatikk og traumer og spesialrådgiver ved RVTS-sør  (regional kompetansesenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging – region sør). Birgit Lie tar gjerne imot spørsmål fra salen.

TRAILER

FILMFAKTA
Regi: Ines Sommer og Kathy Berger, USA 2012.
Dokumentar. 55 min. Engelsk tale. Utenlandsimport på DVD.
Filmens nettside: beneaththeblindfold.com

B L er lege. Har arbeidet med flyktninger i 25 år og sittet i europarådets komite mot tortur fra 2006-10 for Norge

Er ansatt som avdelingsleder ved Sørlandet Sykehus på Spesialisert poliklinikk for psykosomatikk og traumer og spesialrådgiver ved RVTS-sør  (regional kompetansesenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging – region sør)